Кадър БТВСветослав Иванов написа коментар за събитията в Афганистан. Той посочва,

...
Кадър БТВСветослав Иванов написа коментар за събитията в Афганистан. Той посочва,
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Европа ще плати цената за американската авантюра в Афганистан. Турция и Иран ще увеличат влиянието си

Кадър БТВ

Светослав Иванов написа коментар за събитията в Афганистан. 

Той показва, че Турция и Иран ще завоюват по-голямо геополитическо въздействие от протичащото се.

" Когато се прибирах от страни като Афганистан или Ирак в репортерските си години, поглеждах през илюминатора на самолета, откакто той навлезеше в българското въздушно пространство. Винаги в съзнанието ми се появяваше мисълта, че би трябвало да сме доста признателни, че живеем в толкоз красива и мирна страна, каквато е България. Защото човек не избира къде да се роди.

През годините сътворих доста другарства с хора, които нямат нашия шанс. Някои към момента са там - в Кабул, в Багдад, в Бейрут или в Рамалла. Всекидневно те минават през тествания, каквито ние даже не можем да си представим.

Сигурен съм, че сте усетили болката на уплашените хора от фрагментите, които всички гледаме тези дни. Не, те не потеглят към Европа. Те бягаха под паника - без път и без посока.

Тези хора заслужават нашето чисто човешко съчувствие. Защото бягството без посока е най-трагичната орис.

Следват тежки месеци. В геополитически проект внезапно ще нарасне ролята на Иран като комшия на Афганистан, с който дели 900 км. граница и е дом на стотици хиляди афганистански бежанци от десетилетия. Ще нарасне ролята на Турция, като комшия на Иран и страна, която ще поеме евентуален нов миграционен напън по границата си с Иран. Ще следим опити за покупко-продажби с човешки ориси, които ще бъдат употребявани като инструмент за напън в разнообразни формати на договаряния на най-високо равнище.

Всъщност, цялата американска военна случка в Афганистан беше поредност от покупко-продажби, които не направиха света по-добро място. И Европа ще заплати цената, за следващ път.

Но има време да мислим за тези неща. Сега, единственото, което изпитвам е откровено човешко страдание и яд...

И това възприятие, за което ви споделих първоначално - би трябвало да сме доста признателни, че живеем в толкоз красива и мирна страна, каквато е България. Защото човек не избира къде да се роди... "



 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР